Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Πάνω από τις 1.000 μονάδες το spread

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, πάνω από τις 1.000 μονάδες βάσης, σκαρφάλωσε το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, μία ημέρα πριν από το κρίσιμο τεστ δανεισμού του ελληνικού δημοσίου.

Οι πιέσεις που εξακολουθούν να ασκούν οι αγορές στο κόστος δανεισμού της χώρας καθιστά δυσοίωνες τις εκτιμήσεις για την αυριανή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας και για την εξέλιξη των επιτοκίων.

Οι εκδόσεις ΕΓΔ θα προσεγγίσουν φέτος τα 20 δισ. ευρώ, εκτινάσσοντας στα ύψη τις δαπάνες τόκων λόγω των υψηλών επιτοκίων με τα οποία επιβαρύνονται.

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση."To spread ξεπέρασε σήμερα τις 1000 μονάδες βάσης. Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι. Οι θυσίες του Ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε χαμένες. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να διαβουλεύεται, οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζει και να προχωρήσει ταχύτατα σε εκείνες τις αλλαγές που αποτελούν την μόνη ελπίδα ανάπτυξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...