Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σε ιδιώτες η λειτουργία και του αεροδρομίου Ιωαννίνων!

Συμβάσεις παραχώρησης ή μετοχοποίηση για αρκετά αεροδρόμια της χώρας,μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων,προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που εισήχθη χθες στην Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
 
Το νομοσχέδιο προβλέπει την παραχώρηση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των δικαιωμάτων που αφορούν στη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση κάθε ΑΕΔΑ, καθώς και των χώρων ή χρήσεων που γειτνιάζουν με τα κρατικά αεροδρόμια.
 
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Υποδομών, ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους σημαντικά επενδυτικά σχήματα, όπως μεγάλες εταιρίες διαχείρισης αερολιμένων της Ευρώπης είτε απ’ ευθείας είτε μέσω εταιριών συμβούλων.
 
Το νομοσχέδιο φέρνει και άλλες αλλαγές, καθώς, κατ’ εφαρμογή των σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών, διαχωρίζεται λειτουργικά η εποπτεία από την παροχή υπηρεσιών αεροναυτιλίας, με την δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, που θα έχει ως αντικείμενο τις υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας, τις υπηρεσίες επικοινωνιών, πλοήγησης και επιτήρησης και τις υπηρεσίες αεροναυτικών πληροφοριών
 
.Επίσης, ρυθμίζεται το καθεστώς παροχής επίγειας εξυπηρέτησης σε 34 αεροδρόμια με μικρότερη επιβατική κίνηση, ενώ μεταφέρεται στην ΥΠΑ ένας μικρός αριθμός πρώην εργαζομένων της Ολυμπιακής.Τέλος, στα «ψιλά γράμματα» του νομοσχεδίου, η Εγνατία Οδός ΑΕ αποκτά και επίσημα την αρμοδιότητα των καθέτων αξόνων του μεγαλύτερου οδικού έργου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...