Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

OLYMPIA MALL: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ;

Στα πρόθυρα κλεισίματος φαίνεται ότι βρίσκεται το εμπορικό κέντρο Olympia Mall στην περιοχή της Θεσσαλίας, έπειτα από δύο μόνο χρόνια ζωής.

Το συνολικής έκτασης 18.000 τ.μ. εμπορικό κέντρο, που τον πρώτο καιρό λειτουργίας του αποελούστε το «διαμάντι του Θεσσαλικού κάμπου», βρίσκεται πλέον σε κατάσταση εγκατάλειψης αφού τα καταστήματα βάζουν λουκέτο το ένα μετά από το άλλο, με πιο ηχηρές αποχωρήσεις την Carrefour-Μαρινόπουλος αλλά και την Electro World, τα Village Cinemas κ.ά.

Αιτία των αποχωρήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η χαμηλή επισκεψιμότητα του εμπορικού λόγω τοποθεσίας, η οποία μάλιστα μειώθηκε αισθητά και μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις το 2009.

Η επιχείρηση από τον Ιούνιο του 2010 και μετά από το «κανόνι» της τεχνικής εταιρείας ΛΑΜΚΟ, έχει «περάσει στα χέρια» της Ελληνικής Τράπεζας κατόπιν συμφωνίας με τη διαχειρίστρια εταιρεία ΜΚΜ, στην οποία είχε χορηγηθεί δάνειο ύψους 33 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως δεν αποπλήρωσε ποτέ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διαχειρίστρια εταιρεία, δεν τίθεται θέμα «λουκέτου» του εμπορικού κέντρου.

Tο εμπορικό κέντρο Olympia Mall στην περιοχή της Θεσσαλίας είναι ένα εμπορικό κέντρο που είχε 130 καταστήματα αρχικά σε 18.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου.

Εντός του Olympia Mall, που βρίσκεται στην εθνική οδό μεταξύ Καρδίτσας και Τρικάλων και αποτέλεσε επένδυση 30 εκατ. ευρώ, έχουν απομείνει ελάχιστα λειτουργούντα καταστήματα

Το εμπορικό κέντρο δεν είχε την πορεία που αναμενόταν καθώς με αποτέλεσμα πολυκαταστήματα και καταστήματα μόδας, αθλητικών, ηλεκτρικών, μουσικών ειδών, αίθουσες κινηματογράφου, εστιατόρια, καφετέριες και πολλά σημεία παροχής υπηρεσιών, να κλείσουν το ένα πίσω από το άλλο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...