Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Citigroup: Η Ελλάδα δεν θα διαφύγει από την κρίση χρέους

Μετά από τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Citigroup "βλέπει" Ελλάδα και Ιρλανδία να τερματίζουν πρώτες, κόβοντας το νήμα της χρεοκοπίας. 
 
Στα επόμενα χρόνια, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter, εκτίμησε ότι θα είναι γεγονός κάποιες κρατικές χρεοκοπίες στην Ευρωζώνη.

Θεωρεί ως πιθανότερες υποψήφιες για χρεοκοπία τις Ιρλανδία και Ελλάδα, σημειώνοντας πως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) έτσι όπως είναι σήμερα εξυπηρετεί απλώς την χρονική μετάθεση της χρεοκοπίας.

Με επιτόκιο 5,8%, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Der Standard, ούτε η Ελλάδα ούτε η Ιρλανδία έχουν κάποια πιθανότητα να διαφύγουν από την κρίση του χρέους.

Μία νέα ιρλανδική κυβέρνηση κατά την άποψή του θα μπορούσε να διαπραγματευτεί και να πετύχει χαμηλότερα επιτόκια, εξέλιξη που θα προσέδιδε περισσότερο χρόνο στη χώρα για την αναδιάρθρωση των τραπεζικών ομολόγων της.
digitalcrete.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...