Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Με θετικό πρόσημο «έκλεισε» την εβδομάδα το Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο «έκλεισε» την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη τιμών να κλείνει στις 1.445,86 μονάδες, καταγράφοντας ανοδο 0,23%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,96%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 95,15 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκε και ο κλάδος των τραπεζών, με τον επιμέρους δείκτη να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1% και τις μετοχές της Εθνικής, της Alpha Bank και της Eurobank  να ενισχύονται κατά 1,71%, 2,97% και 2,43%, αντίστοιχα.

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

 Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική αγορά εργασίας και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για την απασχόληση ήταν απογοητευτικά, καθώς οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδα άνω των δύο μηνών.

Στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,5% στις 1.151,86 μονάδες, έχοντας κλείσει την Πέμπτη με πτώση 0,6%.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται τα ορυχεία, εξαιτίας της μείωσης των τιμών του χαλκού. Οι μετοχές της Antofagasta υποχωρούν κατά 1,1%.

Απώλειες στη Wall Street

 Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στη Wall Street στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις περιόρισαν την αισιοδοξία για την ανάκαμψη στις ΗΠΑ.
Οι τίτλοι στον χρηματοοικονομικό κλάδο κινούνται, πάντως, σε θετικό έδαφος χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η JPMorgan Chase & Co. για το τέταρτο τρίμηνο.
Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 11.700,34 μονάδες, ο Standard & Poor's 500 κατά 0,2% στις 1.281,29 μονάδες και ο Nasdaq επίσης κατά 0,2% στις 2.729,70 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...