Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα θα οδηγούσε σε μείωση του χρέους

Wikiproject European Union Logo Εντείνονται οι πιέσεις προς τη Γερμανία από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την ΕΚΤ και κράτη μέλη, για επίσπευση της λήψης απόφασης σχετικά με την αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τη διεύρυνση των δυνατοτήτων του, ώστε εκτός από τη χορήγηση δανείων να μπορεί να αγοράζει και κρατικά ομόλογα.
Σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα της διεύρυνσης των δυνατοτήτων του ταμείου, το οποίο θα χορηγεί δάνεια σε χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, προκειμένου να αγοράζουν το δικό τους χρέος από τη δευτερογενή αγορά με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό της έκδοσης. Οι Γερμανοί μπορεί επισήμως να διαψεύδουν ότι οι ίδιοι επιδιώκουν με τον τρόπο αυτό τη μερική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι οι διαβουλεύσεις κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείουν και το σενάριο να αγοράζει και το ίδιο το ταμείο κρατικά ομόλογα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...