Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜ. ΑΡ.: ΤΩΡΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

"Χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη βάλει ή βρίσκονται στα πρόθυρα του «λουκέτου» πέραν των άλλων και εξαιτίας της αδυναμίας να καταβάλουν τον ΦΠΑ, ενώ την ίδια ώρα δεν τους επιστρέφεται ο ΦΠΑ και δεν τους καταβάλλονται βεβαιωμένες απαιτήσεις παροχής υπηρεσιών στο δημόσιο".

Αυτό τονίζει η ΔΗΜ. ΑΡ. σε ανακοινωσή της και επισημαίνει:

"Πρόκειται για χρόνια παθογένεια του συστήματος που προσκρούει και στο νόμο μια και δεν προβλέπεται αμοιβαιότητα απαιτήσεων μεταξύ των υποχρεώσεων των αντισυμβαλλόμενων όταν ο ένας είναι το δημόσιο.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προωθήσει μηχανισμό συμψηφισμού οφειλών και υποχρεώσεων ιδιωτών και δημοσίου χωρίς προβλέψεις που να καθιστούν τη διαδικασία πρακτικά ανεφάρμοστη.

Πέραν του απολύτως δικαίου αιτήματος αποκατάστασης της ενιαίας λειτουργίας του κράτους που μπορεί να διασφαλίζεται μέσα από τη λειτουργία του Ενιαίου Λογιστικού Σχεδίου, η ίδια η ανάγκη ρευστότητας της αγοράς και η διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το απαιτούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...