Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ζημιώνει τη χώρα, τονίζει ο Γ.Προβόπουλος

Με κατηγορηματικό τρόπο τοποθετείται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο παρά τις διαψεύσεις, επανέρχεται στη δημοσιότητα από διάφορες πλευρές. «Θεωρώ ότι ακόμα η απλή συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ζημιώνει τον τόπο», τονίζει ο κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Ο διοικητής της ΤτΕ τοποθετείται ξεκάθαρα στην πλευρά όσων θεωρούν καταστροφικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνοντας στο Έθνος της Κυριακής: «Πιστεύω ότι το πολιτικό και οικονομικό κόστος τη αναδιάρθρωσης θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το βραχυχρόνιο κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής που καλούμεθα να καταβάλλουμε σήμερα».

Και εξηγεί με τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «Η αναδιάρθρωση θα πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες, αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα άνοιγαν ένα νέο, μακροχρόνιο κύκλο δυσπιστίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Θα είχε επίσης άμεσες και σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και όλους όσους κατέχουν κρατικούς τίτλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...