Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κάτω από τα 114 δολ. η τιμή του Brent

Picswiss BL-52-17Image via WikipediaΚάτω από τα 114 δολάρια υποχωρεί η τιμή του Brent, καθώς η ηρεμία που επικρατεί στη Σαουδική Αραβία τη σημερινή επονομαζόμενη «ημέρα της οργής» έχει περιορίσει τις ανησυχίες για εξάπλωση των αναταραχών στη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του κόσμου.
Στην πτώση των τιμών πετρελαίου συνέβαλε και ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε τις βορειανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και το ισχυρό τσουνάμι που ακολούθησε.
«Υπάρχει διόρθωση, κάτι που το χρειαζόμασταν. Εάν δεν σημειωθούν σήμερα επεισόδια, το momentum είναι πτωτικό», σχολίασε αναλυτής της Mitsubishi Corp. «Πιστεύω ότι σημείωσε υπερβολική άνοδο. Το WTI αναμένεται να υποχωρήσει στα 90 δολάρια και το Βrent στα 100», συμπλήρωσε.
Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,39 δολ. στα 101,31 δολ. το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent σημείωνε πτώση κατά 1,52 δολ. στα 113,91 δολ. το βαρέλι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...