Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κουβέλης: Με διαφάνεια οι συγχωνεύσεις τραπεζών

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης στο πλαίσιο της διαφάνειας και της αξιόπιστης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Χ.Α.Α., έγκαιρα έφερε το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την ALPHA BANK στη Βουλή με ερώτησή του στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (24/2/2011),

Είναι νωπή στις μνήμες των Ελλήνων μικροεπενδυτών η καταλήστευση των αποταμιεύσεών τους που επιχειρήθηκε την περίοδο του 2000 από τη μη ορθή και αποτελεσματική λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (Χ.Α.Α.).

Με την παρέμβασή της αυτή η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει να ενεργοποιήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και να διασφαλισθεί η τήρηση των κανόνων της χρηματαγοράς και η διαφάνεια στις συναλλαγές του Χ.Α.Α.

Η άμεση επέμβαση του Εισαγγελέα να διερευνήσει την αναστολή της διαπραγμάτευσης την 18η/2/2011 καθώς και την υπόθεση που αφορά την αύξηση της τιμής των μετοχών των ανωτέρω Τραπεζών στην κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων της συγχώνευσης, καθώς και την αύξηση του όγκου των συναλλαγών των μετοχών, τόσο στο Χ.Α.Α. όσο και στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης όπου διαπραγματεύεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, αποτελεί θετικό βήμα. Αφορά την αναγκαιότητα της υπεύθυνης λειτουργίας της δικαιοσύνης και του ελέγχου των οργάνων της Ελληνικής Οικονομίας και Αγοράς και περιμένουμε τα αποτελέσματά της.

Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει την αναγκαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας ενός ισχυρού κρατικού Τραπεζικού Πυλώνα που θα συμβάλλει στη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Επισημαίνουμε επίσης ότι οι όποιες συγχωνεύσεις Τραπεζών οφείλουν να γίνονται με όρους διαφάνειας και αξιοπιστίας και να μην εξυπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...