Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η ΔΗΜ.ΑΡ. καταγγέλει την MORGAN STANLEY για "παιχνίδια" στην εξαγορά της ALPHA από την ΕΘΝΙΚΗ

Morgan Stanley's office on Times SquareImage via WikipediaΤο γραφείου τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με τη δραστηριότητα της MORGAN STANLEY στη διαδικασία της πρότασης απορρόφησης της ΑLPHA BANK από την ΕΘΝΙΚΗ Τράπαζα έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Η ΔΗΜΑΡ με την ερώτηση του Προέδρου της Φώτη Κουβέλη στις 24/2/2011 έθεσε πρώτη το ζήτημα εκμετάλλευσης εσωτερικής πληροφόρησης κατά τη διαδικασία πρότασης απορρόφησης της ΑLPHA από την ΕΘΝΙΚΗ.

Στη σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ανεδεικνύετο η διεθνής έκτασης του ζητήματος με τη ρητή αναφορά στη διαπραγμάτευση της μετοχής, αλλά και των παραγώγων της Εθνικής Τράπεζας και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η ερώτηση προκάλεσε έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (της οποίας τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά – αν έγινε, βέβαια) και την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά, η πρωτοβουλία της ΔΗΜ.ΑΡ δικαιώνεται. Η ΑLPHA, στόχος της απορρόφησης, καταθέτει στοιχεία για ύποπτη συμπεριφορά της MORGAN STANLEY, συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία – ή πελάτες της οποίας – έχτιζαν θέση στην ΑLPHA.

Σήμερα, το ζήτημα αναδεικνύεται πια σε μέγιστης σημασίας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ότι κάποιοι πιθανώς κερδοσκόπησαν, αλλά η εικόνα που προβάλλει η χώρα μας, τόσο η Κεφαλαιαγορά όσο και οι διοικήσεις των μεγάλων εταιρειών υπό την εποπτεία του Δημοσίου, στις διεθνείς αγορές και τους επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...