Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Στρατηγικές επιλογές ισχύος και προοπτικής από την INTERAMERICAN


Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010 και το επιχειρηματικό σχέδιο του 2011 παρουσίασε σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου η INTERAMERICAN, δίνοντας «στίγμα πορείας». Μολονότι η Εταιρεία κατέγραψε επαναλαμβανόμενα (λειτουργικά) κέρδη 12,1 εκατ. ευρώ μετά από φόρους κατά την περασμένη χρονιά, επέλεξε με τη σύμφωνη γνώμη της μητρικής εταιρείας EUREKO να κλείσει κάθε οικονομική εκκρεμότητα – υποχρεώσεις και προβλέψεις- και να περιορίσει δραστικά τον επενδυτικό της κίνδυνο, με στόχο έναν ισχυρό ισολογισμό και την απόλυτη διασφάλιση των κεφαλαίων των πελατών της. Έτσι, η INTERAMERICAN παρουσιάζει κατά το 2010 συνολικά αρνητικό αποτέλεσμα της τάξεως των 28,6 εκατ. ευρώ, αλλά ο ενοποιημένος δείκτης φερεγγυότητάς της υπολογίζεται στο 189%.

Ταυτόχρονα, η Εταιρεία έχει «καθαρίσει» την οικονομική της θέση από φορολογικές έκτακτες υποχρεώσεις, έχει ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο από επενδύσεις και ομόλογα αναλαμβάνοντας στο 2010 το κόστος της αναδιαμόρφωσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της, έχει υπολογίσει το κόστος της αναδιαμόρφωσης του δικτύου των γραφείων πωλήσεων και έχει ενισχύσει με υπεραποθεματοποίηση τις προβλέψεις της για τον κλάδο υγείας. Αυτά, σε μια χρονιά κατά την οποία παράλληλα πέτυχε 9% χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα από τον προϋπολογισμό της.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...