Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων την Τρίτη

Εν μέσω αβεβαιότητας για τα αποτελέσματα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αποτυπώνεται και στα spread του 10ετούς ομολόγου, το ελληνικό Δημόσιο θα εκδώσει την Τρίτη έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του μήνα, με την αμέσως επόμενη, διάρκειας 13 εβδομάδων, να είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου.

Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 11η Μαρτίου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 10 Μαρτίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού.

Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, στις αρχές Φεβρουαρίου, το επιτόκιο είχε μειωθεί στο 4,64% από 4,90% στην προηγούμενη δημοπρασία και το Δημόσιο είχε αντλήσει 390 εκατ. ευρώ.

Στη δημοπρασία της Τρίτης, εκτιμάται ότι το επιτόκιο θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα, αν και τις τελευταίες εβδομάδες το spread στα ελληνικά ομόλογα ακολουθεί ανοδική πορεία.

Την περασμένη Παρασκευή, η διαφορά επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο ανήλθε μέχρι τις 896 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 20 μονάδων βάσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...