Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Φόρος 2 τοις χιλίοις στην πώληση μετοχών από 1η Απριλίου

Σε 2 τοις χιλίοις, από 1,5 σήμερα, αναπροσαρμόζεται από την 1η Απριλίου ο φόρος στις πωλήσεις μετοχών στο χρηματιστήριο.

Σε εγκύκλιό του το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη ρύθμιση αυτή.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι επιβάλλεται φόρος με συντελεστή δύο τοις χιλίοις (2 τοις χιλίοις) στις πωλήσεις μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών για συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε αυτό. Ο φόρος αυτός υπολογίζεται επί της αξίας πώλησης των μετοχών και βαρύνει τον πωλητή, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ενώσεις προσώπων ή ομάδες περιουσίας, χωρίς να εξετάζεται η ιθαγένεια και ο τόπος που διαμένουν ή κατοικούν ή έχουν την έδρα τους και ανεξάρτητα αν έχουν απαλλαγή από οποιονδήποτε φόρο ή τέλος από διατάξεις άλλων νόμων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο φόρος δύο τοις χιλίοις (2 τοις χιλίοις), θα αποδίδεται από την ΕΧΑΕ εφάπαξ στην αρμόδια για τη φορολογία της ΔΟΥ, με δήλωση που υποβάλλεται μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του επόμενου μήνα από το μήνα που διακανονίστηκαν οι συναλλαγές πώλησης των εν λόγω μετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...