Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συμφωνία υπουργών οικονομικών για το νέο μηχανισμό στήριξης

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές σε κατ’ αρχήν συμφωνία κατέληξαν οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε...αναφορικά με το μόνιμο μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ο οποίος θα υιοθετηθεί μετά το 2013 (ESM).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η δανειοδοτική ικανότητα θα φτάνει στα 500δις ευρώ, με το μηχανισμό να υποστηρίζεται από καταβληθέντα κεφάλαια 80δις ευρώ και εγγυήσεις 620 δις ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νέος μηχανισμός θα προσφέρει δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο, σε σχέση με το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητα (EFSF) και συγκεκριμένα δάνεια τα οποία θα τιμολογούνται με +200 μονάδες βάσης για διάρκεια τριών ετών και επιπλέον 100 μονάδες βάσης για περίοδο πέραν των τριών ετών και χωρίς προμήθεια (θυμίζουμε ότι τρέχον μηχανισμός έχει κόστος δανεισμού 300 μονάδες βάσης για τα 3 χρόνια και 400 μονάδες βάσης για άνω των 3 ετών, αλλά και προμήθεια 50 μονάδων βάσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...