Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Θετική εξέλιξη η συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank EFG

«Η απόφαση για τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha Bank-Eurobank EFG, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Με πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα, παίρνονται αποφάσεις που ισχυροποιούν το τραπεζικό σύστημα και προσελκύουν σ' αυτό ξένα επενδυτικά κεφάλαια», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν ξεκίνησε από το τραπεζικό σύστημα, όπως στην Ιρλανδία και την Ισπανία, αλλά από τις τεράστιες δαπάνες του κράτους, που όσο δεν μειώνει τα ελλείμματά του στραγγίζει τη ρευστότητα και στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα».

Τέλος, η Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «για να ανασάνει η ιδιωτική οικονομία πρέπει επιτέλους και η κυβέρνηση να κάνει τη δική της δουλειά και να πάψει να υποκύπτει στις πιέσεις των κομματικών στρατών που κυριαρχούν στο δημόσιο τομέα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...