Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Προς επαναξιολόγηση η απαγόρευση ανοικτών πωλήσεων μετοχών

Την απαγόρευση ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ισχύει μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2011, θα επαναξιολογήσει πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν διαβούλευσης με τις εποπτικές αρχές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου, λαμβάνοντας υπόψιν ιδιαίτερα τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, καθώς και στις αγορές ευρύτερα.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει, παράλληλα, ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και τις εποπτικές αρχές Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Βελγίου, οι οποίες έχουν λάβει έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό ή την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων.
Σημειώνεται ότι σήμερα οι εποπτικές αρχές των κεφαλαιαγορών της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας αποφάσισαν την παράταση της απαγόρευσης του short-selling επί των μετοχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου για ένα μήνα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να ακολουθήσει ανάλογη προσέγγιση με τις ευρωπαϊκές αρχές στο θέμα της παράτασης ή της άρσης της απαγόρευσης, ή και της λήψης τυχόν πρόσθετων μέτρων εφόσον αυτό δικαιολογείται από τις συνθήκες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...