Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Προτάσεις στη Βουλή για τον προ – πτωχευτικό νόμο

Από το Λ. Αυγενάκη σε συνεργασία με την  Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου 
Τις θέσεις και τις απόψεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για το σχέδιο νόμου του Υπ. Ανάπτυξης σχετικά με τον προ-πτωχευτικό κώδικα κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, αναγνωρίζοντας τη σημασία των ρυθμίσεων για τη λειτουργία της αγοράς, αλλά και την επιβίωση αρκετών μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Ειδικότερα, σε σχετικό υπόμνημα προτάσεων της ΕΣΕΕ που κατέθεσε ο κ. Αυγενάκης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Βουλής, αναγνωρίζεται ότι «η υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικοϋ κώδικα γινόταν κυρίως από τις μεγάλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα όλες οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που συνεργάζονταν μαζί τους να αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα επιβίωσης». Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΕΕ ζητά «να τεθεί εντός της προ-πτωχευτικής διαδικασίας εξυγίανσης (άρθρα 99 και επόμενα πτωχευτικού κώδικα, όπως περιέχονται στο άρθρο 12 ν/σχ), η αποτύπωση και χαρτογράφηση των συγκεκριμένων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που συνηθέστερα αποτελούν προμηθευτές των μεγαλύτερων και υπαγόμενων στην προ-πτωχευτική διαδικασία, ώστε να τύχουν ευμενέστέρης μεταχείρισης ως πιστωτές και να μην οδηγηθούν στην αναστολή των εργασιών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...