Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Συνεχίζεται η κάμψη στα διεθνή χρηματιστήρια

NASDAQ in Times Square, New York City, USA.Image via WikipediaΠτωτικό άνοιγμα έκανε, σήμερα, το χρηματιστήριο μετοχών στη Νέα Υόρκη, ανίκανο να συνεχίσει την ανοδική τάση της χθεσινής συνεδρίασης. Γύρω στις 16:30 (ώρα Ελλάδας) ο βιομηχανικός δείκτης Ντάου Τζόουνς έχανε 136 μονάδες (-1,21%) περιοριζόμενος στις 11.103 μονάδες, ενώ ο δείκτης κυρίως μετοχών εταιριών τεχνολογίας Nasdaq έχανε 62 μονάδες (-2,53%) υποχωρώντας στις 2.419 μονάδες.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακή πηγή η οποία μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η αγορά «προσπαθεί να χωνέψει» τα σχόλια που έκανε χθες η Επιτροπή για τη Νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) προβλέποντας -με ασυνήθιστο γι’ αυτήν τρόπο- ότι, «το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει στο 0%-0,25% έως το μέσον του 2013». Στο Μιλάνο, περίπου την ίδια ώρα, ο δείκτης FTSEMib έμοιαζε να πέφτει περισσότερο τις απογευματινές ώρες, ακολουθώντας την επικρατούσα στη Νέα Υόρκη και σε άλλα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια τάση, παρά τα πρωινά κέρδη 2,8%.

Ο δείκτης είχε πέσει στις 16:40 (ώρα Ελλάδας) στις 15.081 μονάδες (-4,07%) κυρίως λόγω των ζημιών τραπεζικών μετοχών (Intesa Sanpaolo στο 1,17 ευρώ, Uni Banca στα 2,53 ευρώ, UniCredit στο 0,98 ευρώ, Banco Popolare Milano στο 1,35 ευρώ, με κάμψη τουλάχιστον 6%). Χρηματιστηριακές πηγές στο Μιλάνο μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο εξέφραζαν έντονο προβληματισμό για την μεγάλη πτώση τραπεζικών μετοχών εν μέσω θέρους, τονίζοντας ότι «αδυνατούν να εξηγήσουν το φαινόμενο».

Στο Παρίσι, οι τραπεζικές μετοχές κατέγραφαν επίσης μεγάλη πτώση. Η μετοχή της Societe Generale έχανε 20% της αξίας της σήμερα εν μέσω της φημολογίας περί επικείμενης υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, την ώρα που «αιωρούνται ανησυχίες όσον αφορά την Ελλάδα». Η Societe Generale αρνήθηκε να σχολιάσει τη σημερινή βουτιά της μετοχής της. Στις 16:42 (ώρα Ελλάδας) στο χρηματιστήριο του Παρισιού, που έχει κάνει 11 αλλεπάλληλες πτωτικές συνεδριάσεις και μόλις μια ανοδική, ο δείκτης CAC40 πέρασε εκ νέου στο «κόκκινο», στις 3.101 μονάδες με ποσοστιαία απώλεια 2,38%. Τέλος, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης στις 17:27 (ώρα Ελλάδας) ο δείκτης DAX30 κατέγραφε απώλειες 6%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...