Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ασύμφορο χαρακτηρίζουν τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη οι Βούλγαροι


«Ασύμφορο» για τη Βουλγαρία χαρακτήρισε το έργο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ. «Όλοι μας βλέπουμε πόσο ασύμφορο είναι αυτό το σχέδιο για τη Βουλγαρία. Για 30 εκατομμύρια δολάρια να ριψοκινδυνεύουμε την οικολογία μας. Γι’ αυτό και από την πρώτη κιόλας μέρα το ξεγράψαμε», δήλωσε ο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο ευρύτερων δηλώσεών του για τα ενεργειακά έργα στη Βουλγαρία.

Η επίσημη θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης για τον πετρελαιαγωγό είναι ότι η Σόφια θα λάβει την οριστική απόφασή της για το μέλλον του σχεδίου, μόλις ενημερωθεί για τα συμπεράσματα της μελέτης των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του πετρελαιαγωγού.
Πρόσφατα, ωστόσο, η μελέτη αυτή επεστράφη, για τρίτη φορά, από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας στη διεθνή κατασκευάστρια εταιρεία για αναθεώρηση, συμπλήρωση και επανεπεξεργασία.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του αρμόδιου εκπροσώπου του κύριου μετόχου στην εταιρεία Trans Balkan Pipeline εκ μέρους της Ρωσίας, Transneft, που χαρακτήρισε την απόφαση του βουλγαρικού υπουργείου ως προσβολή. Μάλιστα, η ρωσική πλευρά προτίθεται, όπως λέγεται, να αναζητήσει εναλλακτική διαδρομή του αγωγού, που θα παρακάμπτει τη Βουλγαρία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...