Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σκυλακάκης: Η ΔΗ.ΣΥ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για το φορολογικό

Ο ευρωβουλευτής και υπεύθυνος Τομέα Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά τη συμμετοχή του στη διακομματική επιτροπή για το φορολογικό σύστημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο διάλογος για τις απαραίτητες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ξεκίνησε δυστυχώς με μονόλογο.
Εμείς πρώτοι προτείνουμε χαμηλούς φόρους με ενιαίο φορολογικό συντελεστή, αλλά για να είμαστε σοβαροί αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν το κράτος περικόψει δραστικά τις δικές του δαπάνες και αλλάξει εκ βάθρων ο βεβαρυμμένος με βαθειά προβλήματα διαφθοράς φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την αναγκαία μεταρρύθμιση που χρειάζεται το φορολογικό μας σύστημα, με προτάσεις που παρουσιάσαμε στην Ευρώπη και υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι.

Ειδικότερα προτείνουμε:
1.Λιγότερους φόρους και να τους πληρώνουν όλοι. Μείωση και σταθεροποίηση του φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων στο 20% (με ταυτόχρονη εξάντληση στην πηγή του φόρου επί των μερισμάτων) και στη συνέχεια αντίστοιχα χαμηλούς συντελεστές στο εισόδημα από εργασία.

2.Κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων και σύνδεση των φορολογικών στοιχείων των επιχειρήσεων on line με το υπουργείο Οικονομικών.

3.Δημιουργία ενός εντελώς νέου μηχανισμού φορολογικών ελέγχων, που θα αποτελείται αποκλειστικά από νέους υπαλλήλους, μη μόνιμους με υψηλά προσόντα και καλά αμειβόμενους. Η παρακολούθηση και οι έλεγχοι θα γίνονται κυρίως ηλεκτρονικά.

4.Συνταγματική απαγόρευση κάθε είδους γενικευμένης φορολογικής αμνηστίας (περαίωσης κ.λπ.). Οι έλεγχοι αφορούν μόνο την τρέχουσα χρήση και επεκτείνονται στο παρελθόν όταν διαπιστώνεται φοροδιαφυγή ή άλλη σοβαρή φορολογική παράβαση. Βασικός στόχος του ελέγχου είναι να βρεθεί το πραγματικό εισόδημα του φορολογούμενου.

5.Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης, όπως επίσης και σε αγαθά και υπηρεσίες που συνιστούν τους πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας (λ.χ τουρισμός και αγροτικά προϊόντα μεσογειακής διατροφής και υψηλής προστιθέμενης αξίας).

6.Κατάργηση των μη ανταποδοτικών πόρων υπέρ τρίτων. Όπου υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης υπαρκτών αναγκών καλύπτονται από χρηματοδότηση του κρατικού προϋπολογισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...