Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Χατζηδάκης: Μεγάλης κρισιμότητας η δημιουργία αναπτυξιακού Ταμείου - Αισιοδοξία για συνεργασία Γερμανίας, Ελλάδας

Συνάντηση με γερμανική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και τον υφυπουργό Στέφαν Κάπφερερ είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Η επαφή αυτή ήταν... προπομπός της σημερινής συζήτησης με τον πρόεδρο της κρατικής επενδυτικής τράπεζας KfW, Γκίντερ Σρέντερ με αντικείμενο πιθανές συνεργασία Γερμανίας – Ελλάδας στον επενδυτικό τομέα.

«Δεν μπορεί η πολιτική να είναι μονόπλευρη» τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην ανάγκη για συνδυασμό δημοσιονομικής προσαρμογής και αναπτυξιακών μέτρων και συνέχισε: «Για αυτό είναι μεγάλης κρισιμότητας για την ελληνική πλευρά η δημιουργία ελληνικού αναπτυξιακού Ταμείου.

Προσπαθούμε εδώ και ένα χρόνο για τη δημιουργία αυτού του Ταμείου και νομίζω πια, από αυτά που ειπώθηκαν στις συναντήσεις, ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Είμαστε αισιόδοξοι. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ό,τι της αναλογεί. Το μήνυμα είναι αποφασιστικότητα για την ελληνική κυβέρνηση στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και αλληλεγγύη από την πλευρά των εταίρων μας».

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσιογραφικές πηγές, η επίσκεψη του κ. Σόιμπλε τον επόμενο μήνα στην Αθήνα ενδέχεται να συνδυαστεί με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (Memorandum of Understanding), είτε μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είτε μεταξύ της KfW και του αντίστοιχου ελληνικού φορέα.

Το μήνυμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι ότι η Ελλάδα θα παίρνει πλέον χρήματα μόνο από τη Γερμανία, αλλά, αντιθέτως, ότι πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια η οποία δίνει προστιθέμενη αξία και αξίζει να στηριχθεί, τόσο από δημόσιους όσο και από ιδιωτικούς επενδυτές του εξωτερικού. Στο ίδιο πλαίσιο, κατέστη σαφές ότι το Βερολίνο έχει κάθε πρόθεση να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, εφόσον η Αθήνα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...