Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Moody's: Ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα η αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ

Hρθαν άμεσες ξένες επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ


Θετική εξέλιξη για την πιστοληπτική αξιολόγηση της τράπεζας αλλά μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία -αφού συνεπάγεται...άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους 500 εκατ. ευρώ- χαρακτηρίζει η Moody's την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

“Η εξέλιξη είναι θετική για την πιστοληπτική αξιολόγηση της τράπεζας, γιατί αποκαθιστά τη φερεγγυότητά της και διασφαλίζει ότι η Εθνική θα διατηρήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα”, σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουν ότι η Εθνική και οι άλλες ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα ενεργητικού, οι οποίες θα μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις στην κεφαλαιακή τους βάση.

Με τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της Εθνικής, η Moody's εκτιμά ότι διασφαλίζεται η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της τράπεζας και της στρατηγικής κατεύθυνσής της, χωρίς πιθανές αναταραχές από αλλαγές σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις.

Επιπλέον, αποφεύγονται οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, που στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί επιζήμιες για άλλες κρατικές τράπεζες.

“Με δεδομένο ότι περίπου το 1 /2 της αύξησης κεφαλαίου καλύφθηκε από ξένους επενδυτές, πρόκειται επίσης για μια ψήφο εμπιστοσύνης που έφερε περίπου 500 εκατ. ευρώ άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα”, τονίζουν οι αναλυτές.

Η Moody's αναγνωρίζει σαν έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η τράπεζα μπόρεσε να προσελκύσει τέτοιο ξένο ενδιαφέρον, τη Finansbank. Η οποία, όπως σημειώνει, έχει ένα ισχυρό δίκτυο, καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης και συνεισέφερε το 81% των προ προβλέψεων κέρδη του ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...