Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ζητούνται “δεξαμενές” για τις επόμενες απολύσεις

Το μοντέλο της εν λειτουργία αναδιάρθρωσης επιλέγει η κυβέρνηση για την ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), η οποία πρωταγωνίστησε το προηγούμενο διάστημα στα σενάρια των απολύσεων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε χθες με τη Φώφη Γεννηματά και συζήτησαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, που πρέπει να παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες στην Τρόικα.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν μετά τη συνάντηση, ότι στην περίπτωση της ΕΑΣ δεν πρόκειται να ακολουθηθεί το μοντέλο της ΕΡΤ, δηλαδή το λουκέτο, αλλά θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση εν λειτουργία, χωρίς να αποκλείουν τις απολύσεις σε μεταγενέστερο χρόνο.

Είναι δεδομένο, πάντως, ότι το σχέδιο εξυγίανσης θα αφορά και απολύσεις, σε συνδυασμό με πιθανή εθελούσια έξοδο και στη συνέχεια συγχώνευση με τις υπόλοιπες αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΒ, ΕΛΒΟ), που απασχολούν συνολικά περίπου 2000 εργαζόμενους. Δεν αποκλείεται, μάλιστα και το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης μίας από τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΛΒΟ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υποχρέωση για 2000 απολύσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2013 έχει καλυφθεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ άλλες 2000 δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν απολυθεί έως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...