Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Το Σαμαρά ενημερώνουν αύριο οι Αζέροι για τον TAP

Τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενημερώνουν, αύριο το πρωί στις 10 στο Μέγαρο Μαξίμου, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας που εκμεταλλεύεται το αζέρικο κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ, σχετικά με την απόφαση τους για το ποιος τελικά αγωγός επελέγη για την μεταφορά του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη, ο ελληνικού ενδιαφέροντος TAP ή ανταγωνιστής του Nabucco West.

Στο μεταξύ, τον ΤAP νικητή στην κούρσα με τον Nabucco επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Neweurope, επικαλούμενο ενημερωμένη πηγή της κυβέρνησης του Μπακού


Τα στελέχη της κοινοπραξίας που θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό  θα είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της βρετανικής BP Αλ Κούκ και ο αντιπρόεδρος της αζέρικης Socar Ελσάντ Ναζίροφ.

Την είδηση για την αυριανή συνάντηση μετέφερε  στο περιθώριο της τελετής παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου, εκφράζοντας παράλληλα συγκρατημένης αισιοδοξία και λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε κάνει ότι μπορούμε».

Τα τελευταία 24ωρα πάντως βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες από ρουμανικά μέσα ενημέρωσης που δίνουν προβάδισμα στον ΤΑΡ έναντι του Nabucco.

Σημειωτέον, ότι παράλληλα με την επίσκεψη στην Αθήνα αύριο εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ θα επισκεφθούν όλες τις πρωτεύουσες των χωρών που εμπλέκονται στην κούρσα για τη μεταφορά του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη (Ρώμη, Τίρανα, Σόφια, Βουκουρέρστι, Βουδαπέστη, Βιέννη), για να τις ενημερώσουν για την απόφαση της κοινοπραξίας, που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη, αλλά έως τώρα κρατήθηκε μυστική.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...