Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η ελληνική οικονομία «βουλιάζει» στην ύφεση".
"Ισχυρότερο των εκτιμήσεων υπουργείου Οικονομικών και τρόικας, είναι το «σοκ ύφεσης» που υπέστη το 2010 η ελληνική οικονομία, από το συνδυασμό του δημοσιονομικού αδιεξόδου και των μέτρων του μνημονίου, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για το χρόνο επανόδου της σε αναπτυξιακούς ρυθμούς" γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».
ΕΞΠΡΕΣ: "Απαγόρευση αποκλίσεων ζητεί η Τράπεζα Ελλάδος".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εκ βάθρων αναδιοργάνωση του κράτους με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγή νοοτροπίας ζητεί από την κυβέρνηση ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος με την ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική, την οποία κατέθεσε χθες στη Βουλή".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τρομάζει η μεγάλη ύφεση ΑΕΠ -6,6%, μισθοί -9%, ανεργία 12,5%".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ύφεση που τρομάζει και ξεπέρασε και την πλέον απαισιόδοξη πρόβλεψη ανακοινώθηκε χθες από τη Στατιστική Αρχή, ενώ ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προβλέψεις από την Τράπεζα της Ελλάδας".
ΚΕΡΔΟΣ: "Βαθιά ύφεση που τρομάζει".
Η εφημερίδα γράφει ότι "εγκλωβισμένη στην ύφεση παραμένει η ελληνική οικονομία, με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ να φτάνει το τελευταίο τρίμηνο του 2010 το -6,6% και να βυθίζει το ετήσιο εισόδημα στο -4,5%, έναντι πρόβλεψης προϋπολογισμού 4,2%".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...