Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αυστηρές ποινές στους φοροφυγάδες

Στο αυτόφωρο, υπό προϋποθέσεις, θα οδηγούνται όσοι δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, προανήγγειλε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στο αυτόφωρο, υπό προϋποθέσεις, θα οδηγούνται όσοι δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, προανήγγειλε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν για τις επίμαχες διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

Για το θέμα του χαρακτηρισμού της μη απόδοσης του ΦΠΑ όσο και η αυτόφωρη διαδικασία για τους παραβάτες αποτέλεσαν σημεία αντιρρήσεων από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη διάρκεια της παρουσίας του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας.

Έτσι ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι στόχος είναι το αδίκημα της μη απόδοσης του ΦΠΑ να μετατραπεί από στιγμιαίο, που ήταν μέχρι σήμερα, σε διαρκές, ενώ έκανε λόγο για αυτόφωρη σύλληψη υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένες συνθήκες με βάση τις οποίες θα επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν επιχειρείται καμία προσπάθεια ποινικοποίησης του συνόλου των Ελλήνων φορολογουμένων, ενώ στη χώρα μας υπάρχει κατά γενική ομολογία μια ομάδα φορολογουμένων που συστηματικά φοροδιαφεύγει και αυτή η κατάσταση και η αίσθηση ατιμωρησίας δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Στο νέο φορολογικό προβλέπεται και η θέσπιση γενικού οικονομικού εισαγγελέα, που όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών θα έχει αρμοδιότητα στα ζητήματα φοροδιαφυγής.
Παράλληλα ο Γιώργος Παπακωνστανίνου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαγραφή χρεών, ενώ στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπεται ρύθμιση για τον συμψηφισμό των φορολογικών οφειλών προς το δημόσιο και υποχρεώσεων του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...