Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

ΕΞΠΡΕΣ: "Αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. για έλεγχο δημόσιου χρέους"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Στην υλοποίηση ευρύτατου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δισ. ευρώ για τη μείωση του δημόσιου χρέους συμφώνησαν η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μαραθώνιος Γ. Παπανδρέου για ευρω-λύση στο χρέος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " Νέα πρωτοβουλία, προκειμένου η Ε.Ε. να οδηγηθεί σε απόφαση-λύση στο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει, αναλαμβάνει ο Γ. Παπανδρέου. Ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί της ερχόμενη εβδομάδα το Βερολίνο και το Ελσίνκι".

Η ΑΞΙΑ: "Αποκρατικοποιήσεις -μαμούθ 50 δισ. ευρώ έως το 2015".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Αποκρατικοποιήσεις -μαμούθ 50 δισ. ευρώ έως το 2015 στην πενταετία 2011-2015 αλλά και νέα μέτρα τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 προβλέπει το αναθεωρημένο μνημόνιο. Η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να εφαρμόσει από φέτος μέχρι το 2015 ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να εισπραχθούν 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εντός της διετίας 2011-2012.

ΚΕΡΔΟΣ: "Πουλήστε ό,τι διαθέτετε!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Από την υποχρεωτική πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων - μαμούθ ύψους 50 δισ. ευρώ περνά η αδιάλειπτη συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας μας από τον μηχανισμό στήριξης. Αυτό προέκυψε χθες από τη συνέντευξη του κλιμακίου της τρόικας, που άναψε μεν το πράσινο φως για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, ύψους 15 δισ. ευρώ, άφησε όμως εμβρόντητες αγορές και κοινωνία, αφού πρόκειται για ποσό 15πλάσιο (!) του αρχικού στόχου των 3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκποιήσεις αξίας 50 δισ. για να καλυφθεί το χρέος"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Πώληση κρατικής περιουσίας αξίας 50 δισ. ευρώ μέχρι και το 2015 και επιπλέον μέτρα ύψους τουλάχιστον 19 δισ. ευρώ - από 12,8 που ήταν αρχικά - για την περίοδο 2012-2014, ζήτησαν χθες οι εκπρόσωποι της τρόικας μετά την ολοκλήρωση των επαφών με την κυβέρνηση".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ:
"Δεν υπάρχουν νέα πακέτα μέτρων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Θα βασιστούμε σε αλλαγές στο κράτος - Δεν λιποτακτούμε, δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές - Ζητούμε συναίνεση για το τριετές δημοσιονομικό πρόγραμμα - Ολική επαναφορά στις αγορές το 2012 - Η κοινωνία δεν βρίσκεται στα όρια της έκρηξης. Το κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να επέμβει στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...