Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Credit Suisse: Αναβάθμιση της Ελλάδας σε «benchmark»

Στην αναβάθμιση της Ελλάδας από «underweight» σε «benchmark» προχωρά η Credit Suisse στη σημερινή της έκθεση για...

την περιφέρεια της ευρωζώνης βάσει μιας σειράς επιμέρους παραμέτρων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι ελληνικές μετοχές είναι υποτιμημένες, ο στόχος για την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ είναι ήδη συγκρατημένος (συρρίκνωση κατά 3%), το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα εκτιμάται στο 1% και η υπαινισσόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους κατά 36% φαίνεται ρεαλιστική )».

Ωστόσο, η Credit Suisse «βλέπει» αύξηση του αποπληθωρισμού στην περιφέρεια της Ευρώπης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι μισθοί θα πρέπει να μειωθούν κατά 7%, 3% και 2% αντίστοιχα. Για το λόγο αυτό, η επενδυτική τράπεζα θεωρεί υπεραισιόδοξες της προβλέψεις για τη φετινή οικονομική ανάπτυξη στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Ειδικά για την Ελλάδα και την Ιρλανδία, υπογραμμίζει την ανάγκη διαγραφής του 1/3 του δημόσιου χρέους.

Παρά τις αρνητικές αυτές εκτιμήσεις, η Credit Suisse θεωρεί ότι η κρίση που ταλανίζει την ευρωζώνη δεν είναι συστημική, ότι η Ισπανία δεν κινδυνεύει και ότι ο πυρήνας της Ευρώπης θα συνεχίζει να στηρίζει την περιφέρεια γιατί το κόστος της μη στήριξης είναι πολύ μεγαλύτερο. Επιπλέον, η τράπεζα θεωρεί ότι οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης στη Γερμανία και η απελευθέρωση των αγορών στην περιφέρεια της Ευρώπης θα διευκολύνουν την έξοδο από την κρίση.


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...