Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΟΠΑΠ: Κρίσιμα ραντεβού για τρεις στο Περιστέρι

Του Νίκου Χρυσικόπουλου
 
«Δεν χρειάζεται επιχειρηματική λογική αλλά κοινή λογική. Ας αντιληφθούν όλες οι πλευρές το συμφέρον τους να κλείσουν όλα τα θέματα άμεσα. Πιστεύω πως πλέον βρισκόμαστε σε καλό δρόμο». Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες στα γραφεία του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι με εκπροσώπους της Intralot και της Scientific Games, κορυφαίο στέλεχος του Οργανισμού έδινε το στίγμα των κρίσιμων επαφών με αντικείμενο την επίλυση των εκκρεμοτήτων για την ολοκλήρωση της παραχώρησης της άδειας για τα Λαχεία και για τη σύμβαση με τον τεχνολογικό πάροχο.

Με το ΤΑΙΠΕΔ να έχει καταστήσει σαφές πως αναμένει την ανάδοχο κοινοπραξία να προσέλθει για την υπογραφή της σύμβασης για τα Λαχεία έως τις 4 Ιουλίου και το Μαξίμου να έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι δεν αναμένει κάτι λιγότερο από ένα θετικό αποτέλεσμα, η διοίκηση και τα αρμόδια στελέχη του ΟΠΑΠ ξεκίνησαν το μεσημέρι και ολοκλήρωσαν αργά χθες το βράδυ την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων με τους ομολόγους τους από την Intalot και τη Scientific Games.

Στο Capital.gr μεταφέρθηκε μετά το πέρας των συζητήσεων πως διαφαίνεται σημαντική πρόοδος σε σχέση με το αδιέξοδο της περασμένης Παρασκευής, ωστόσο υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που μένει να διευθετηθούν, τόσο για τα Λαχεία όσο και στη σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο. Πληροφορίες θέλουν τις Intralot και S.G (ελέγχουν από 16,5% έκαστη στην κοινοπραξία, ενώ ο ΟΠΑΠ κατέχει το υπόλοιπο 67%) να εμφανίζονται θετικές πλέον να καταβάλουν το μερίδιό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που θα αποκτήσει την άδεια των Λαχείων για τα επόμενα 12 χρόνια. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η Intralot εμμένει της θέσης της να θέτει ως προϋπόθεση της υπογραφής σύμβασης διαχείρισης των Λαχείων με τη σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο, καίτοι φαίνεται να σύμφωνη γνώμη για το 90% των αλλαγών που έχει προτείνει ο Οργανισμός στη συγκεκριμένη σύμβαση.

Από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων επιμένουν πως «δεν μπορεί να υπάρξει αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ χωρίς να υπογραφούν οι συμβάσεις για τα Λαχεία και για τον τεχνολογικό πάροχο». Επαναλαμβάνουν, δε, πως παρα τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις που διατυπώνονται δημοσίως και σε ιδιωτικές συζητήσεις, δεν υπάρχει νομικός ή άλλος τρόπος για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός των Λαχείων, να μετατεθεί ή να αλλάξουν οι όροι προκειμένουν να «απεμπλακεί» η πώληση του 33% της ΟΠΑΠ. Ουσιαστικά, αναφέρουν έμπειροι παρατηρητές, το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να «πέσουν οι υπογραφές» και να εισπραχθεί το τίμημα για Λαχεία - ΟΠΑΠ, δηλώνοντας αναρμόδιο για πιθανές νομικές διαμάχες και διεκδικήσεις που ενδέχεται να προκύψουν στη συνέχεια.

Κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί στην περίπτωση που οι νέοι αγοραστές, το επενδυτικό σχήμα Emma Delta, αποφασίσουν να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό σε περίπτωση που στοιχειοθετήσουν ότι δεν παρασχέθηκαν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στο data room ή υπήρξαν εκ των υστέρων αλλαγές στη σύμβαση, λόγου χάρη, για τον τεχνολογικό πάροχο. Εξ ου και η αναφορά στη ανακοίνωση του fund πως η μοναδική της ανησυχία είναι «να διασφαλίσει πως το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συμφωνίες του ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης, γίνεται πλήρως σεβαστό και τηρείται από όλα τα μέρη».



Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...