Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Χρηματιστήριο: Μικρά κέρδη, πιθανή ανοδική αντίδραση

Με μικρή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη εν αναμονή της έναρξης των συνομιλιών της κυβέρνησης με την τρόικα και των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,59% στις 842,75 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε σημειώσει άνοδο έως και 1,8%.

«Ο δείκτης θα διαμορφωθεί σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 850 και 940 μονάδες και ίσως υπάρξει μια μικρή ανοδική αντίδραση μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τις τράπεζες, την τρόικα και τις αποκρατικοποιήσεις», σχολίασε ο Νίκος Καυκάς, αναλυτής στη Merit Χρηματιστηριακή.

Το ανώτατο κλιμάκιο της τρόικας της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έχει την πρώτη του συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την Πέμπτη και αναμένεται σειρά επαφών και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στις συναντήσεις θα συζητηθεί το θέμα της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank και της ανακεφαλαιοποίησής τους, θέματα για τα οποία η τρόικα εκφράζει επιφυλάξεις.

Εν τω μεταξύ, οι αυξήσεις κεφαλαίου δύο εκ των τεσσάρων μεγάλων εμπορικών τραπεζών της χώρας έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Η Πειραιώς ανακοίνωσε νωρίτερα σχέδιο έκδοσης νέων μετοχών έως 400 εκατ. ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση, το οποίο ατιπροσωπεύει πάνω από το μισό των κεφαλαίων που απαιτούνται για να παραμείνει ιδιωτική στα πλαίσια του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και η Alpha ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αντλήσει από την αγορά το 12% από τα 4,571 δις ευρώ που χρειάζεται για την κεφαλαιακή της ενίσχυση, ώστε να παραμείνει ιδιωτική.

Με τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών να έχουν ήδη ανακοινωθεί, οι τιμές των τραπεζών αναμένεται να σταθεροποιηθούν.

«Οι τιμές των αυξήσεων δεν απέχουν πάρα πολύ από τις τιμές που βλέπουμε στο ταμπλό», είπε ο Καυκάς. «Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα μείνουν εδώ ή θα διολισθήσουν λίγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...