Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αποχωρεί ο Δ.Ασημακόπουλος από τη θέση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ασημακόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Τόνισε ότι πρέπει να δίνεται και σε νεότερους η ευκαιρία να προσφέρουν και ότι είναι λανθασμένη πρακτική η μακροχρόνια παραμονή σε θέσεις ευθύνης.

Μετά από 10ετή παραμονή στο τιμόνι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Δημήτρης Ασημακόπουλος γνωστοποίησε ότι αποχωρεί, τονίζοντας ότι η μακροχρόνια παραμονή σε θέσεις ευθύνης ενέχει τον κίνδυνο της παρακμής για θέσεις, θεσμούς και πρόσωπα.

"Εγκλωβίζεις και εγκλωβίζεσαι. Χάνεις στις περισσότερες των περιπτώσεων και την επαφή με τη γήινη πραγματικότητα, τις οικονομικές και κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται εκτός των τειχών ενώ κινδυνεύεις ταυτόχρονα να συνδέσεις υπαρξιακές σου αναζητήσεις με τη θέση ευθύνης που μακροχρόνια κατέχεις- Όποιοι έχουν ειλικρινή διάθεση για προσφορά μπορούν να το πράξουν και από τη θέση του απλού "στρατιώτη". Και αυτό ευελπιστώ να πράξω στο μέλλον" σημειώνει ο κ.Ασημακόπουλος.

Επαναλαμβάνει ότι για να βγει η χώρα από το φαύλο κύκλο θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την ανάδειξη και αναμόρφωση της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα σε μικρή και πολύ μικρή κλίμακα. "Χωρίς κινητικότητα και αλλαγές σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να περιοριστεί η ανεργία, να ανακάμψει η οικονομία και η επενδυτική δραστηριότητα" υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...