Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

28 εκατ. ευρώ χωρίζουν τον ΟΠΑΠ από τη Emma Delta

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητάει βελτίωση της προσφοράς που κατέθεσε η εταιρεία Emma Delta για τον ΟΠΑΠ, καθώς απέρριψε την δεύτερη προσφορά του Third Point, του 52χρονου Τ. Λοέμπ. 


Η προσφορά της Emma Delta ήταν 622 εκατ. ευρώ για το 33% του ΟΠΑΠ, οι σύμβουλοι εκτίμησαν ένα ποσό 610 εκατ. ευρώ, ενώ η αποτίμηση σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οίκο είναι στα 650 εκατ. ευρώ.
 
Επικεφαλής του νεοσύστατου fund Emma Delta, το οποίο συστάθηκε ειδικά για να αγοράσει τον ΟΠΑΠ, είναι ο 42χρονος Γίρι Σμέτσκ από την Τσεχία.
 
Στην Emma Delta είναι μαζί του ο Γιώργος Μελισσανίδης, υιός του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη της Aegean, ενώ στο σχήμα έχουν εισέλθει ο Δημήτρης Κοπελούζος και μια θυγατρική της ιταλικής Lottomatica, συνδράμοντας οικονομικά.
 
Επικεφαλής του hedge fund, Third Point, η πρόταση του οποίου απορρίφθηκε είναι ο 52χρονος Ντάνιελ Λόεμπ, με υπό διαχείριση κεφάλαια 11,6 δισ. δολάρια (Φεβρουάριος 2013). Τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.
 
Το 2012 έγινε μέτοχος στην Dolphin Capital Investors, από τις μεγαλύτερες εταιρείες αξιοποίησης μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών θερέτρων, κατοικιών κ.λπ., επικεφαλής της οποίας είναι ο Μίλτος Καμπουρίδης.
 
Λίγους μήνες αργότερα, ο Loeb κερδοσκόπησε με ομόλογα ελληνικού Δημοσίου. Αγόρασε φθηνά και πόνταρε στη διάσωση της χώρας, ένα στοίχημα που απέφερε στο fund περί τα 500 εκατ. δολάρια.
 
Χρήστος Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...