Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Στην Πειραιώς με «προίκα» η Millennium


Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε την εξαγορά της Millennium Bank του πορτογαλικού ομίλου BCP από την Τράπεζα Πειραιώς. Το ενεργητικό της Millennium στην Ελλάδα ανέρχεται σε 5,5 δισ. ευρώ.

Η BCP θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με 400 εκ. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως η γαλλική Societe General που έχει κάνει αντίστοιχη συμφωνία με την Πειραιώς για τη Γενική Τράπεζα θα συμμετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου με 175 εκ. ευρώ.

Ουσιαστικά η Τράπεζα Πειραιώς μαζί με τις δύο τράπεζες παίρνει προίκα και 575 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να πραγματοποιήσει.

Οι κεφαλαιακές ανάγκες του Ομίλου Πειραιώς, σύμφωνα με το Capital, έχουν προσδιοριστεί σε 7,33 δις. ευρώ ενώ η ελάχιστη ιδιωτική συμμετοχή (που προκύπτει μετά από την πλήρη έκδοση CoCos ύψους 2 δις. ευρώ) ανέρχεται σε 533 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα δηλαδή που έχει συγκεντρώσει από τους δύο διεθνείς ομίλους υπερκαλύπτουν το αναγκαίο ποσό για να παραμείνει ιδιωτική η τράπεζα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διοίκηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη ΑΜΚ και συγκεκριμένα σε περισσότερα από 733 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην προχωρήσει στην έκδοση των μετατρέψιμων ομολογιών που συνεπάγονται προοδευτικά πολύ υψηλό κόστος χρήματος για την Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...