Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Νομοσχέδιο για τη λειτουργία καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου θα καταθέσει η κυβέρνηση


Πρόταση με την οποία θα επιτρέπει στους εμπόρους των μικρών επιχειρήσεων να ανοίγουν τα καταστήματά τους όλες τις Κυριακές του χρόνου αν το επιθυμούν, θα καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, η Τρόικα φέρεται να ζητάει να ανοίγουν όλα τα καταστήματα για μόλις δέκα Κυριακές το χρόνο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, η τελική μορφή της ρύθμισης θα καθοριστεί εντός της Βουλής, καθώς τα στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν διαφορετικές απόψεις και δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή πρόταση.

Κολλάει η τράπεζα για ΜμΕ

Στο μεταξύ στο άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί τους μικρομεσαίους και αφορά στην ανεύρεση ρευστότητας, η πρόταση των εμπόρων για δημιουργία τράπεζας για ΜμΕ φαίνεται να «έχει σκαλώσει» όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, σημειώνοντας ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εναλλακτικά μπορεί να προσφέρει αρωγή και ρευστότητα και στις ΜμΕ το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο το οποίο προωθείται από την ελληνική κυβέρνηση και αναμένεται να είναι έτοιμο ακόμη και έως το τέλος του έτους. Το Ταμείο αυτό θα έχει την εγγύηση του ελληνικού κράτους με κεφάλαια τα οποία θα προέρχονται από τρεις πηγές, δημόσια χρηματοδότηση, κεφάλαια διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων και από ιδιώτες επενδυτές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...