Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Αύξηση κερδών 10% για την Τρ. Κύπρου

Υπερτριπλασιασμό κερδών από τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου για το πρώτο εξάμηνο τους έτους. Τα κέρδη μετά τη φορολογία ανήλθαν σε 25 εκατ. ευρώ έναντι 7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, αυξημένα κατά 268%. Τα συνολικά κέρδη του συγκροτήματος ανήλθαν σε 163 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10%.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους σημείωσαν ετήσια αύξηση 28% και ανήλθαν σε 496 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωσή της, η Τρ. Κύπρου κάνει λόγο για ισχυρή ρευστότητα (δείκτης δανείων προς καταθέσεις 83%) και ικανοποιητική υπό τις περιστάσεις ποιότητα χαρτοφυλακίου (ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων 6,2%).
"Η κεφαλαιακή βάση του Συγκροτήματος θα ενδυναμωθεί περαιτέρω και με την επερχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα το θωρακίσει ακόμη περισσότερο" ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος, Ανδρέας Ηλιάδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εξαμήνου.
Η Τρ. Κύπρου θα καταβάλει προμέρισμα σε μετρητά και υπό μορφή μετοχών. Το προμέρισμα σε μετρητά καθορίστηκε σε 0,06 ευρώ κατά μετοχή και η ειδική διανομή προμερίσματος υπό μορφή μετοχών σε 0,50 ευρώ κατά μετοχή, με τιμή έκδοσης 3,25 ευρώ.
Για το σύνολο του έτους προβλέπει καθαρά κέρδη μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ, με θετική συνεισφορά από όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...