Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Απώλειες 2% για τις ευρωπαϊκές μετοχές


Στο «κόκκινο» βρέθηκαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά τις απαισιόδοξες δηλώσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία, που έκαμψαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη δυναμική της ανάκαμψης.

Το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, ο οποίος έκανε λόγο για υποχώρηση του πληθωρισμού σε επίπεδα κάτω από τον στόχο για το 2012, ενώ αναθεώρησε επίσης την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας προς τα κάτω.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 2%, κλείνοντας ανεπίσημα στις 1.041,71 μονάδες, το χαμηλότερο σημείο από τις 22 Ιουλίου.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος, με το δείκτη STOXX Europe 600 να καταγράφει πτώση 3,4% και τις μετοχές των Standard Chartered, Barclays Lloyds καιSociete Generale να παρουσιάζουν απώλειες από 4,4% έως 6,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...