Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πτώση με τζίρο διακοπών για το Χρηματιστήριο

Χαμηλότερα 0,81% στις 1.664,5 μονάδες έκλεισε τελικά ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αδυνατώντας να κρατήσει τα αρχική κέρδη, και ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών που κινήθηκαν πτωτικά μετά από τέσσερις ημέρες ανόδου. 

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κινήθηκε σε χαμηλότερους ρυθμούς και δεν διατηρήθηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον. Αρχικά οι τιμές των μετοχών σημείωσαν οριακή βελτίωση, αλλά λόγω μη ροής νέων κεφαλαίων κατέγραψαν απώλειες. Η αξία των συναλλαγών επανήλθε σε χαμηλά επίπεδα και μόλις ξεπέρασε τα 55 εκατ. ευρώ.

Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν απώλειες 1,38% (Αγροτική 1,71%, Ταχ. Ταμιευτήριο 2,43%. Επιβαρυντικά λειτούργησε για την πορεία του Γενικού Δείκτη και η πτώση των μετοχών του ΟΤΕ (2,5%) και της ΔΕΗ (1,82%). Αντίθετα, θετικά κινήθηκαν οι τίτλοι των Ελληνικών Πετρελαίων, Motoroil και Τιτάν.

Στο σύνολο της αγοράς οι περισσότερες μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο (87 έναντι 63 με άνοδο), κάτι που φαίνεται και στην πορεία των επι μέρους δεικτών. Και οι τρεις βασικοί δείκτες της υψηλής, της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν 1,11%, 0,49% και 0,69% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...