Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Προς αποκρατικοποιήσεις τραπεζών και νέα λίστα προϊόντων με ΦΠΑ 23%

Ύστερα από τις σύντομες διακοπές, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανοίγει άμεσα την ατζέντα ενίσχυσης των εσόδων, κυρίως μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής,της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της ενεργοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και του νομοσχεδίου για τους φορολογικούς ελέγχους. 

Προσδοκίες για άμεση ενίσχυση των εσόδων δημιουργεί και η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%.

Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να καλύψει την υστέρηση εσόδων ύψους 2,5 δις ευρώ, που καταγράφηκε στο επτάμηνο του έτους, εντείνοντας τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

"Ζεστό χρήμα" αναμένει η κυβέρνηση από τη μετάταξη -περίπου του 30%- των προϊόντων και υπηρεσιών που σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 11% στο 23 %.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να έχει καταλήξει στη λίστα των αγαθών, που δεν θα υπόκεινται πλέον στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανοίξει και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς φέρεται έτοιμη να προχωρήσει στην πρόσληψη διεθνών συμβούλων για την αποτίμηση συμμετοχών του Δημοσίου στον τραπεζικό τομέα και τη διατύπωση προτάσεων αξιοποίησης  αυτών των συμμετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...