Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Στάση αναμονής των επενδυτών στην Wall…


Οι περισσότερες ειδήσεις της ημέρας ήταν αρνητικές για την οικονομία των ΗΠΑ και έτσι τα χρηματιστήρια βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος.

Απροσδόκητα, υποχώρησαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στην αμερικανική αγορά, ενώ επίσης απροσδόκητα “κόλλησαν” τόσο οι καταναλωτικές δαπάνες όσο και το προσωπικό εισόδημα του Αμερικανού πολίτη.

Επιπλέον, δεν αρέσει στις αγορές το ενδεχόμενο να “ρίξει” η αμερικανική κεντρική τράπεζα νέα πακέτα στήριξης, διαπιστώνοντας ότι οι ρυθμοί ανάκαμψης στην οικονομία υποχωρούν.

Στον αντίποδα – και για αυτό αναφερθήκαμε στον τίτλο σε “4 κηδείες και έναν γάμο” – υπήρχε η θετική είδηση για την μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των πωλήσεων της πολύπαθης General Motors, της ναυαρχίδας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το …4 προς 1, λοιπόν, έχει οδηγήσει σε αρνητικό έδαφος την Wall Street, με τον Dow Jones να βρίσκεται 0,3% χαμηλότερα σε σχέση με το χτεσινό κλείσιμο, στις 10.640 μονάδες και με τους S&P 500 και Nasdaq να υποχωρούν ακόμη περισσότερο.

Οι ειδήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού εύλογα επηρέασαν και την Ευρώπη, στην οποία έτσι κι αλλιώς υπήρχε από το πρωί διάθεση για διόρθωση, με τους βασικούς δείκτες, πάντως, να κλείνουν σε οριακές διακυμάνσεις και, συγκεκριμένα, με κέρδη ο Dax 30 της Φρανκφούρτης και με απώλειες ο Cac 40 του Παρισιού και ο FTSE 100 του Λονδίνου.

Το ευρώ έχει ενισχυθεί και πάλι πάνω από τα 1,32 δολάρια, ενώ ανεβαίνει κι άλλο το η τιμή του πετρελαίου, η οποία κινείται στα 82,40 δολάρια ανά βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...