Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Δεν πρέπει να υπάρξει νέα αύξηση στον ΦΠΑ

Eιδικές ρυθμίσεις για την είσπραξη ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών από μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω της κρίσης στις υποχρεώσεις τους, άμεση εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου - πριν το 2011 - και ρύθμιση περαίωσης για τρία τελευταία χρόνια, ώστε να πάρουν ενημερότητα οι επιχειρήσεις, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γ. Κασιμάτης.

Ο κ. Κασιμάτης, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι απογοητευμένος από την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί όπως προκύπτει από τα στοιχεία του εξαμήνου, ενώ είναι προβληματισμένος και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.Για τον αναπτυξιακό ζήτησε να ενταχθούν σε αυτόν και εμπορικές επιχειρήσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με την οικοδομή.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέα αύξηση στον ΦΠΑ, να γίνει προσπάθεια για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και σημείωσε ότι θα οδηγηθούμε σε οικονομική συρρίκνωση εάν την φοροεισπρακτική πολιτική δεν συνοδεύει και αναπτυξιακή δραστηριότητα.Τέλος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία των εκπτώσεων ανέφερε ότι η μείωση των πωλήσεων φτάνει μέχρι και το 50% σε σχέση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...