Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κοντά στις 1.600 μονάδες το Χρηματιστήριο

Η είδηση της ημέρας είναι η απορρόφηση της εταιρείας επενδύσεων Δίας από την Εurobank προκειμένου η τελευταία να κάνει έμμεσα αύξηση κεφαλαίου, προσθέτοντας στα ίδια της κεφάλαια τα περίπου 110 εκατ. ευρώ που διαχειρίζεται η εταιρεία επενδύσεων. 

Η είδηση οδήγησε τη μετοχή της Δίας υψηλότερα 19% και την Εurobank κατά περίπου 1,2% συμβάλλοντας και στη γενικότερη άνοδο της αγοράς προς τις 1.600 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα ενισχύεται 0,78% στις 1.598 μονάδες χάρη στην ανάλογη άνοδο 0,74% του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τα περισσότερα κέρδη 7% καταγράφει η μετοχή της Ελλάκτωρ. 

Οι υπόλοιπες μετοχές ακολουθούν ηπιότερο ρυθμό: η Alpha Bank κερδίζει 2,28%, η Εθνική Τράπεζα 0,3%, ο Μυτιληναίος 1,73%, το Ταχ. Ταμιευτήριο 1,7% και η Αγροτική Τράπεζα 1%. 

Αντίθετα πτωτικά κινείται η Τράπεζα Κύπρου 1,75%, επηρεαζόμενη από το γεγονός κάποιοι μέτοχοι δεν συμμετείχαν εξολοκλήρου στην αύξηση κεφαλαίου και θα απαιτηθεί ιδιωτική τοποθέτηση για την κάλυψη της αύξησης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...