Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γ. Προβόπουλος: «Δώστε το τέλος της ΕΡΤ για τη μείωση του χρέους»

-Προτείνει τη συγχώνευση των πέντε δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών σε έναν ή δύο
- Ζητά την επανεξέταση του ύψους των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες

Ακόμη και τη συγχώνευση των πέντε δημόσιων καναλιών σε ένα ή δύο προβλέπουν οι προτάσεις της ΤτΕ για τη μείωση του ελλείμματος. Ο Γ. Προβόπουλος προτείνει ακόμη τη κατάργηση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ αλλά και την περικοπή των κονδυλίων για τα ΚΑΠΗ
Σύμφωνα με την έκθεση, οι πέντε δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, “Πρίσμα” και ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής) "όχι μόνο είναι πολλοί για μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδος, αλλά και λειτουργούν με πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και με εξαιρετικά υψηλό κόστος,το οποίο είναι πολλαπλάσιο αντίστοιχων ιδιωτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας».
Κατά συνέπεια, συστήνει την συγχώνευση τους σε έναν ή δύο οι οποίοι θα καλύπτουν περισσότερο από το 70% του κόστους λειτουργίας τους με έσοδα από διαφημίσεις, όπως συμβαίνει και με τους ιδιωτικούς σταθμούς.
Το σημερινό έσοδο που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ προτείνεται να διατεθεί για τη μείωση του δημόσιου χρέους. Επίσης, προτείνεται δραστηριότητες (όπως π.χ. της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς) να ανασταλούν για μία πενταετία έως ότου τα δημόσια οικονομικά επανέλθουν σε διατηρήσιμη τροχιά. Στις μεταφορές ο διοικητής της ΤτΕ ζητεί να επανεξεταστεί η τιμολογιακή πολιτική.
Στην ενδιάμεση έκθεση προτείνεται ακόμη η κατάργηση και συγχώνευση πολλών από τα 5.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που επιδοτούνται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό από τον προϋπολογισμό. Όπως επισημαίνει πολλά από αυτά δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης, καθώς ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκαν δεν υφίσταται πλέον.
Παρ’ όλα αυτά, οι εν λόγω φορείς εξακολουθούν να υπάρχουν και να απασχολούν προσωπικό, να έχουν διοικήσεις, να ενοικιάζουν γραφεία κλπ. Οι περισσότεροι από αυτούς τους φορείς θα πρέπει να καταργηθούν και ορισμένοι να συγχωνευθούν με παρόμοιους φορείς προκειμένου να εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά.
Όσον αφορά στο υπουργείο Παιδείας, όπου απασχολούνται 180.000 εκπαιδευτικοί, ζητείται η πλήρης επανεξέταση των προσλήψεων και να τροποποιηθεί ο τρόπος μεταφοράς μαθητών από απομακρυσμένα χωριά αφού κοστίζει 280 εκατ ευρώ το χρόνο ποσό που εκτιμάται ότι έχει λάβει τον χαρακτήρα της επιδότησης υπεραστικών λεωφορείων.
Στους δήμους προτείνεται λουκέτο στις ζημιογόνες επιχειρήσεις, αναστολή δραστηριοτήτων ΚΑΠΗ (πχ εκδρομές στο εξωτερικό) ή δωρεάν διακοπές για μία πενταετία και να δοθούν τα λεφτά σε συντάξεις, ενώ θεωρείται αδιανόητη η διατήρηση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. από ελλειμματικούς
 O υπουργός, αρμόδιος για την ΕΡΤ  κ. Τηλ. Χυτήρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ επέκρινε τον κ. Προβόπουλο για την έκθεση, είπε ότι "δεν ρώτησε κανένα γι΄αυτές τις προτάσεις " και έσπευσε να διευκρινήσει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στα κρατικά κανάλια, ούτε θα συγχωνευθούν ούτε θα κλείσουν.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του "πού ήταν ο κ. Προβόπουλος όταν επί προηγούμενης κυβέρνησης γίνιονταν σπατάλες στην ΕΡΤ" ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...