Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ρύθμιση ή κατάσχεση για 561 οφειλέτες της εφορίας

Νέα παρτίδα ειδοποιητηρίων σε 561 οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αξίας 290 εκατ. ευρώ, έστειλε το υπουργείο Οικονομικών. Ερευνώνται επίσης 581 φορολογούμενοι οι οποίοι χρωστούν 22,3 εκατ. ευρώ από φόρους κληρονομιάς, χωρίς όμως να εμφανίζουν ακίνητα στο όνομά τους.

Οι 561 οφειλέτες χρωστούν συνολικά στην εφορία μόνο από φόρους κληρονομιάς το συνολικό ποσό των 19,1 εκατ. ευρώ. Καλούνται να προχωρήσουν σε εξόφληση των οφειλών τους μέχρι τις 29 Οκτωβρίου καθώς σε διαφορετική περίπτωση απειλούνται ακόμη και με κατάσχεση ακινήτων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, αναζήτησε και τους φορολογούμενους που εμφανίζονται να έχουν οφειλές από φόρους κληρονομιάς, χωρίς όμως να έχουν ακίνητα στο όνομά τους. Συνολικά, εντοπίστηκαν 581 άτομα με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 22,3 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για αυτούς τους οφειλέτες θα συνεχιστούν οι διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπιστεί η τύχη των ακινήτων που κανονικά θα έπρεπε να περάσουν στο όνομά τους από την αποδοχή κληρονομιάς.

Αποτελέσματα κατασχέσεων

Το υπουργείο Οικονομικών, έδωσε στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα από τις προηγούμενες παρτίδες ειδοποιητηρίων στους οφειλέτες του δημοσίου που εμφανίζονταν να έχουν ακίνητη περιουσία στο όνομά τους. Προέκυψαν τα εξής:

Για τους 990 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές και ακίνητη περιουσία στις περιοχές Μυκόνου ή/και Σαντορίνης:


οι 410 είχαν εξοφλήσει τις οφειλές τους, καταβάλλοντας ποσό 885.450 ευρώ,
οι 178 έκαναν ρυθμίσεις και κατέβαλλαν 641.925 ευρώ και
οι 175 οφειλέτες είχαν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ.Τέσσερις οφειλέτες αναγκάστηκαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους μετά την κατάσχεση ακινήτου, ακόμη δύο έχουν μπήκαν σε ρύθμιση ενώ για άλλους δύο εκδόθηκαν προγράμματα πλειστηριασμού. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε 10 κατασχέσεις. Για τους υπόλοιπους 227 δεν γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση.



Σχετικά με τους 279 οφειλέτες που είχαν ακίνητη περιουσία στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας, συνολικής αξίας 175 εκατ. ευρώ, προέκυψαν τα εξής:


48 οφειλέτες εξόφλησαν καταβάλλοντας 135.600 ευρώ
41 προχώρησαν σε ρυθμίσεις καταβάλλοντας έναντι κεφαλαίου 550.639 ευρώ και
21 οφειλέτες είχαν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ.
Οι υπόλοιποι 169 δεν αναφέρεται τι έκαναν.Από την 1η Σεπτεμβρίου δρομολογήθηκαν 36 κατασχέσεις μισθωμάτων, στο πλαίσιο των οποίων 12 οφειλέτες διακανόνισαν τις οφειλές τους πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το υπουργείο προχώρησε και σε 47 κατασχέσεις ακινήτων. Δύο οφειλέτες εξόφλησαν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώ 16 ρύθμισαν τις οφειλές τους. Σε τέσσερις περιπτώσεις εκδόθηκε πρόγραμμα πλειστηριασμού ενώ όλες οι δρομολογημένες κατασχέσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...