Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: Η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, σύγχρονο μανιφέστο ακραίου χρηματιστικού καπιταλισμού

O Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη Νομισματική Πολιτική 2010, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Την ώρα που η χώρα με κεντρική ευθύνη και της Τράπεζας της Ελλάδας βυθίζεται όλο και περισσότερο, χωρίς ορατή διέξοδο, στη μεγαλύτερη οικονομικοκοινωνική τραγωδία μετά τον πόλεμο, ο μεν Γ. Παπανδρέου πανικόβλητος καταφεύγει σε ένα διακαναλικό μονόλογο εκβιασμών και παραπλάνησης, ο δε Γ. Προβόπουλος επιχειρεί για άλλη μια φορά, ως συνήθως, με ψευδείς απεικονίσεις, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Δυστυχώς, η Τράπεζα της Ελλάδας με την Έκθεσή της εμπαίζει και παραπλανεί τον ελληνικό λαό, ενώ για άλλη μια φορά παρουσιάζεται ως αυθεντικός εκπρόσωπος ακόμα πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και των πιο μύχιων επιδιώξεων του χρηματιστικού κεφαλαίου».

Η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, αποτελεί το σύγχρονο μανιφέστο του πιο ακραίου χρηματιστικού καπιταλισμού και της πλέον τυφλής προσήλωσης στις κατεδαφιστικές, χωρίς προοπτική, μνημονιακές επιλογές.
   
    Αυτή την ώρα, ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική στροφή και τομή, με ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, προοδευτικό και σοσιαλιστικό πρόγραμμα, στον αντίποδα των επιλογών κυβέρνησης – Τράπεζας Ελλάδας και άμεσης απεμπλοκής από τη νεοαποικιακή κηδεμονία της τρόϊκα και τα δεσμά του αντικοινωνικού μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...