Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα

Ενισχυμένες έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζών και εταιρειών ενέργειας να τραβούν υψηλότερα τους δείκτες. Στο πράσινο, με αιχμή τις μετοχές χρηματοπιστωτικών, και η Γουόλ Στριτ που εστίασε στα αποτελέσματα παρά τις «ανάμεικτες» μακρο-οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών Deutsche Bank, Commerzbank, Barclays, HSBC, Credit Suisse, Lloyds, Societe Generale έκλεισαν ενισχυμένες μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της αμερικανικής Citigroup.

Υψηλότερα, μετά και το ακριβότερο πετρέλαιο, και οι εταιρείες ενέργειας (BP, BG Group, Total).

Οι τραπεζικές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης και στη Νέα Υόρκη, όπου τα αποτελέσματα της Citi αναζωογόνησαν την αισιοδοξία για τον κλάδο και οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών (Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan, Morgan Stanley και φυσικά Citigroup).

To θετικό κλίμα από το μέτωπο των αποτελεσμάτων αντιστάθμισε την είδηση για μείωση της αμερικανικής βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,2% το Σεπτέμβριο. Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των τεχνολογικών Apple και IBM, που θα ανακοινώνονταν μετά τη λήξη της συνεδρίασης, βοήθησαν επίσης την πορεία των δεικτών.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 0,4% και ο CAC40 στο Παρίσι ενισχυμένος κατά 0,2%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,7%.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.143,69 μονάδες με άνοδο 0,73% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,5%. Ο S&P500 έκλεισε με άνοδο 0,72%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...