Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Υγεία: «Χωρίζουν» οι δρόμοι με τον Τούρκο συνεταίρο

Ο όμιλος ΥΓΕΙΑ ανακοίνωσε ότι έφθασε σε συμφωνία με τους συνεταίρους του στη Τουρκία, την οικογένεια Οζτούρκ, για τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων τους.

Ο διαχωρισμός γίνεται ως εξής:

α) Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ αυξάνει τη συμμετοχή του στο 100% από 50% που είχε προηγουμένως των νοσοκομείων JFΚ Kennedy, Istanbul Şafak και Göztepe Şafak.

β) Η οικογένεια Οζτούρκ αποκτά το 100% από 50% που είχε προηγουμένως του νοσοκομείου Αvrupa Şafak .

Το ΥΓΕΙΑ θα καταβάλλει στην οικογένεια Οζτούρκ 8 εκατ. δολ ΗΠΑ προκειμένου να αποκτήσει το 100% των τριών νοσοκομείων. Η πλευρά Οζτούρκ θα μεταβιβάσει το 50% του νοσοκομείου Αvrupa Şafak αναλαμβάνοντας οφειλές που ανέρχονται σε 6,35 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή αποβλέπει στην αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στην Τουρκία, στην έμφαση σε εξειδικευμένες και κερδοφόρες δραστηριότητες καθώς και την κατάκτηση θέσης που θα επιτρέψει την ωφέλεια από την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου νοσοκομειακής περίθαλψης στην Τουρκία.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι υπό την αίρεση της έγκρισης από την αρμόδια αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Τουρκίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...