Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Υψηλότερα το Χρηματιστήριο με τον αέρα των τραπεζών

Σε υψηλότερα επίπεδα άνοιξε σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας το ρυθμό των τραπεζικών μετοχών που ενισχύονται 2,7%. Η Εθνική κερδίζει 1,97% και η Eurobank 2,8% υποστηριζόμενη από δημοσίευμα αυστριακής εφημερίδας σχετικά με το ενδιαφέρον της τράπεζας Raiffeisen για την Polbank, την θυγατρική τράπεζα της Εurobank στην Πολωνία.
Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,86% στις 1.555 μονάδες λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης με τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-20 να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη 1,1%, λόγω των τραπεζικών μετοχών (μικρών και μεγάλων) που συμμετέχουν στη σύνθεσή του.
Εκτός από τις τράπεζες η ΔΕΗ σημειώνει άνοδο 1,8%, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο ιδρύει θυγατρική που θα αναλάβει τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ιδιαίτερη κινητικότητα υπάρχει και σε άλλους τίτλους μικρότερων εταιρειών, καθώς ανοίγει η όρεξη των επενδυτών για αυξημένο ρίσκο.
Σημαντικά κέρδη και αξιοπρόσεκτες συναλλαγές έχουν: Centric +8,16%, Avenir 2,63%, Ελληνικά Χρηματιστήριο +2,6%, Παρνασσός Επιχειρήσεις +2,17%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...