Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Απογοήτευσαν οι προβλέψεις της Yahoo

Image representing Yahoo! as depicted in Crunc...Image via CrunchBaseΧαμηλότερες των προσδοκιών της Wall Street ήταν οι προβλέψεις της Yahoo για τις πωλήσεις τριμήνου, υποδηλώνοντας τον ισχυρό ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει πλέον η εταιρεία από την Google και το Facebook.
Ήδη οι επενδυτές ασκούν πιέσεις στη διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού να επαναφέρει τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να δώσει ώθηση στη μετοχή, εν μέσω φημών ότι εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς της Yahoo.
Όπως ανακοίνωσε αργά χθες η εταιρεία, τα έσοδα από τις διαφημίσεις στη μηχανή αναζήτησης υποχώρησαν κατά 7% το τρίτο τρίμηνο. Για το τέταρτο τρίμηνο η διοίκηση αναμένει έσοδα μεταξύ 1,125 δισ. και 1,225 δισ. δολαρίων, έναντι εσόδων ύψους 1,26 δισ. δολαρίων που προβλέπουν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο στα 396,1 εκατ. δολάρια ή 29 σεντς ανά μετοχή από 186 εκατ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Στα φετινά κέρδη συμπεριλαμβάνεται όφελος 13 σεντς ανά μετοχή από την πώληση της υπηρεσίας “HotJobs”.
Τα καθαρά έσοδα – από τα οποία εξαιρούνται τα έσοδα που μοιράζεται η εταιρεία με τα άλλα website που συνεργάζεται – υποχώρησαν ελαφρώς στα 1,12 δισ. δολάρια από 1,13 δισ. δολάρια.
Οι μετοχές της Yahoo παρέμειναν σταθερές στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, έχοντας κλείσει κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίασης μειωμένες κατά 2,7%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...