Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα: Οι Τράπεζες χρωστούν στο Δημόσιο 555εκ. ευρώ

Την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα προκάλεσαν οι αναφορές του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Παπαδάκη, περί οφειλής μισού δισ. ευρώ των πιστωτικών ιδρυμάτων στο Δημόσιο, από την περίοδο υπουργίας του Γιώργου Αλογοσκούφη. 

Ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι οι τράπεζες χρωστούν στο κράτος, από την κεφαλαιοποίηση που έγινε επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, συνολικό ποσό 555 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το χρέος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προκύπτει από την πρώτη δόση των 5 δισ. ευρώ, που είχαν λάβει στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου στήριξης, των 28 δισ. ευρώ, το 2009.

Το ποσό θα δινόταν έναντι προνομιούχων μετοχών και οι τράπεζες όφειλαν να αποδίδουν ως μέρισμα στο δημόσιο το 10% για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο κ. Πεπόνης ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και να αξιολογηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το θέμα του χρέους των τραπεζών προς το Δημόσιο επιβεβαίωσε στην Επιτροπή και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρ. Σταΐκούρας, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται, ήδη, σε διαπραγμάτευση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να αποδοθούν τα χρήματα που οφείλουν οι τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...